Yazar "Kaya, Yalçın" için listeleme
-
Balık dondurma teknolojisinde kalite ve dayanma süresini etkileyen faktörler üzerine bir araştırma / Yalçın Kaya; Danışman İbrahim Erkoyuncu.
Kaya, Yalçın (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1998)Bu araştırmada hava akımlı dondurucuda -35 0C'de dondurularak -29 0C 'de 12 ay süre ile depolanan gökkuşağı alabalıklarında ağırlık kaybına ve diğer bazı kalite özelliklerine depolama süresinin, antioksidanlı glaze ... -
Balık dumanlama teknolojisinde çeşitli faktörlerin kalite ve dayanma sürelerine etkileri / Yalçın Kaya; Danışman İbrahim Erkoyuncu.
Kaya, Yalçın (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1994)Bu araştırmada alabalık,palamut,salmon ve tirsi balıkları dumanlanmadan soğuk ve sıcak dumanlanarak oda sıcaklığında (+18°C),buzdolabında (+4°C) ve derin dondurucuda (-18°C) muhafaza edilerek dayanma süreleri belirlenmiştir. ... -
Balık etinin besin değeri ve insan sağlığındaki yeri
Turan, Hülya; Kaya, Yalçın; Sönmez, Gülşah (2006)Deniz ve tatlı sulardan sağlanan balıklar, beslenmemizde önemli ve besleyici bir yere sahiptir. Pek çok su ürünü, insan beslenmesi için mükemmel bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Protein kaynakları içerisinde sindirilme ... -
Balık yağ asitlerinin insan sağlığı için önemi
Bu derlemede, beslenme rejiminde balık tüketmenin insan sağlığına faydaları üzerinde durulmuştur. Beslenme, canlıların büyümeleri, gelişmeleri ve yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli olan gıdaları dış ortamdan alıp ... -
Değişik dumanlama metodlarının bazı balık türlerinin kaliteleri üzerine etkileri
Kaya, Yalçın; Erkoyuncu, İbrahim (1999)Bu araştırmada palamut (Sarda sarda Bloch,1793), tirsi (Alosa pontica Eichwald,1838), salmon (Salmo salar Linneaus,1758) ve gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss Walbaum.1792) dumanlanmadan, soğuk ve sıcak dumanlanarak ... -
Doğu Karadeniz bölgesinde doğadan avlanan ve yetiştiriciliği yapılan dere alabalığının (salmo trutta forma fario linneaus, 1758) et kalitesinin belirlenmesi üzerine bir araştırma / M. Emin Erdem; Danışman Yalçın Kaya
Erdem, M. Emin (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)Yapılan çalısmada, Dogu Karadeniz Bölgesi'nde dogadan avlanan ve balık üretme çiftliklerinde yetistirilen Dere Alabalıgında (Salmo trutta forma fario L.1758) Ocak 2003-Aralık 2003 tarihleri arasında, aylık olarak kondisyon ... -
Effects of glazing, packaging and phosphate treatments on drip loss in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss W.,1792) during frozen storage
Turan, Hülya; Kaya, Yalçın; Erkoyuncu, İbrahim (2003)Fresh rainbow trout (Oncorhynchus mykiss W., 1792) were frozen with different pre-freezing treatments in an air blast freezer (–35oC) and stored at –25oC for 12 months. The treatments were done using 10% sodium polyphosphate ... -
Fatty acid profile and proximate composition of the thornback ray (Raja clavata, L. 1758) from the Sinop coast in the Black Sea
Turan, Hülya; Sönmez, Gülşah; Kaya, Yalçın (2007)The fatty acid and proximate composition in the flesh of thornback ray (Raja clavata, L. 1758) collected in the coast of Sinop in Turkey were evaluated. Proximate analyses of thornback ray are rich in protein (20.02%) and ... -
Sinop Bölgesinde Akdeniz midyesinin (Mytilus gallaprovincialis lamarck,1819) kondisyon faktörü ve biyokimyasal kompozisyonu üzerine çevresel faktörlerin etkisi
Araştırma süresince biyokimyasal kompozisyon, kondisyon faktörleri, su sıcaklığı, tuzluluk, askıdaki madde, klorofil-a ölçümleri bir yıl süre için yapılmıştır. Hacimsel olarak yaş et üzerinden hesaplanan kondisyon faktörü ... -
Sinop piyasasında satılan mezgit (Merlangius merlangus euxinus Nordmann, 1840) balıklarında mikrobiyal floranın belirlenmesi / Gül Ataioğlu; Danışman Yalçın Kaya
Ataşoğlu, Gül (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007)Bu araştırmada Sinop piyasasında satılan mezgit (Merlangius merlangus euxinus Nordmann, 1840) balıklarında mikrobiyal floranın belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Her ay alınan 12 ay süre ile her ay incelenen örneklerde ... -
Surimi üretim teknolojisinde kalite ve dayanma süresini etkileyen faktörler üzerine bir araştırma / Emre Çağlak; Danışman Yalçın Kaya.
Çağlak, Emre (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2002)Bu çalışmada Mezgit balığından sade ve nişastalı olarak iki farklı şekilde surimi üretilmiş ve üretilen surimi örneklerinin dondurulduktan sonra –25.2oC' de bir yıllık donmuş muhafaza süreleri boyunca kimyasal (toplam uçucu ... -
Sıcak dumanlanmış palamut (Sarda sarda Bloch, 1793) balığının buzdolabı koşullarında muhafazası
Bu çalışmada sıcak dumanlamanın 41C de depolanan palamutun raf ömrüne etkisi araştırılmıştır. Taze balıkta 11,21 mg/100g TVB-N ve 1,19 mgN/100g TMA olarak bulunan değerler, dumanlama işleminden sonra depolama süresi boyunca ... -
Yaz sezonunda hasat edilen midyelerde (Mytilus galloprovincialis Lamarck, 1819) işleme öncesi depolamanın etkisi
Sinop bölgesinde AKBALIK AŞ'ne ait alabalık çiftliğinin çapa halatlarından toplanan ortalama boyu 57.421.09mmVe ağırlığı 17.831.33g olan 3500 adet midye oda sıcaklığında (24,5 l C) ve soğuk hava deposunda (31 C) üstü bezle ...